26.4.23
PİLİÇ TOPKAPI
SEVGİLİ MİSAFİRİM BU TARİFİ 2010 YILINDA
önceki web sitemizde yayınlanmıştır.
www.ascilik.net kapandığından arşiv amaçlı taşıdık
PİLİÇ TOPKAPI/TAVUK TOPKAPI ============================
8 PORSİYON
*8 Adet TAVUK BUT(Kemiksiz,parçalamadan ince açınız?
*2 Su Bardağı PİRİNÇ (yıkayıp süzgece alınız)
*1 Adet KURU SOĞAN(ince doğrayınız)
*1 Ç.Bardağı ÇAM FISTIĞI
*1 Ç.Bardağı KUŞ ÜZÜMÜ
*1/3 Demet DEREOTU
*1 Diş SARIMSAK(DÖVÜLECEK)
*1 Ç.kaşığı KARABİBER(taze çekilmiş)
*1 Ç.Kaşığı YENİ BAHAR
*100 Gram MARGARİN veya TEREYAĞ
*1 T.Kaşığı TUZ
*1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER
**1 T.Kaşığı Tuz(tavukların iç tarafına serpiştiriniz.)
**1 T.Kaşığı KARABİBER(tavukların iç kısmına serpiştiriniz)
*Tereyağını Tencerede eritiniz,sırasıyla :
Çam fıstığı kavurup pembeleşince Kuru soğan,sarımsak,pirinç
ilave ediniz 10 dakika kavurup,kuş üzümü,tuz,şekeri ilave ediniz,
5 dakika daha kavurupkayn amakta olan SU'dan 2 bardak
ilave ediniz,1o dakika kısık ateşte pişirip,30 dakika
demlendiriniz.
Karabiber,yenibahar ve Dereotu'nuda iç pilava karıştırıp,
önceden tuzlayıp baharatladığınız Tavukların içine
eşit miktarda pay edip yuvarlayınız.(resimde olduğu gibi)
Tepsilere dizerek 1 Bardak su ilave ediniz.
Önceden ısıttığınız fırında 180o ısıda 35 dakika pişiriniz.
SERVİS ÖNERİSİ :
DOMATES.BİBER ve 7x7 PARMAK PATATESGARNİTÜR'ü İLE
VEYA DOMATES,BİBER PATATES PÜRESİ İLE
SERVİS EDİLEBİLİR.
amo/04.01.2010
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
https://ayhanmansuroglu.blogspot.com/search/label/YARI%C5%9EMA%20G%C3%96RSELLER%C4%B0?m=1
8.9 ve 10.MUTFAK GÜNLERİ RESİMLER VE DİPNOT
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Sn.Yalçın MANAV 'dan Ödüllerimi alırken. Sevgili Ziyaretçi; BU BAŞARILAR SADECE ...

-
SALMONELLA Görsel alıntıdır Sıklıkla yaşadığımız gıda zehirlenmelerinin önemli bir kısmının sebebinin Salmonella olduğunun farkınd...
-
1881 Atatürk'ün Selânik'te doğumu. 1886 Atatürk'ün ilk öğrenimine başlaması (Kısa bir süre mahalle mektebine devam etm...
-
Mustafa Kemal Atatürk Vikipedi, özgür ansiklopedi Atla: kullan , ara "Atatürk" buraya yönlendirilmekted...
-
" LOKMACI BABA " DAN, İZMİR LOKMA TATLISI TARİFİ İZMİR LOKMA TATLISI MALZEMELER 1 kg.un,1 paket yaş maya, 1 çorba kaşığı toz şeke...
-
Balla başlayıp, tavuk, süt ve et ürünleriyle devam eden gıda teröristleri, şimdi de yumurtaya dadandı. Yumurtada ölümcül virüs bulundu…...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder