TAŞ KADAYIF
KIYMETLI ARKADAŞIMIZ
EKREM GÜRSOY HATAYLI OLURDA BOŞ DURUR MU?
BU KIYMETLİ TARİFİMİZ VE FOTOĞRAFLAR
EKREM GÜRSOY 'dan alınmıştır.
Teşekkürler
Taş Kadayıf
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2 damla limon suyu
******Tencereye şeker ve suyu alalım. Şeker eriyene kadar ve kaynamaya bırakalım.
Yaklaşık 10 dakika kadar kaynayan şerbete limonun suyunu ilave edelim ve bir 5 dakika kadar daha kaynatalım.
Ardından şerbeti soğuması için bekletelim.
Kızaran kadayıfı Soğumuş şerbete vermek başlıca özelliktir.
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 300 gr un (Baklavalık)Yaklaşık1,5 bardak
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Fiske tuz
*****Tatlımızın hamuru için, süt, su, kuru maya, şeker, tuz ve unu uygun bir kaseye alalım. Hiç topak kalmayıncaya kadar karıştıralım.
Harcımızın mayalanması için ustunu bez ile kapatalım ve bekletelim.
15 dakika dinlendikten sonra küçük bir kepçe ile kızgın Teflon tavaya dökülür bir tarafı kizarinca
Kuru bez üzerine veya nemini alabilecek beyaz kağıtlar üzerine soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra tarçın ve ceviz harmanlanarak iclenir ve kenar kısımları D HARFİNE benzeyen kadayıf uçları sıkıca kapatılır.
İçi için;
- Bıçakla doğranmış ceviz
- Tarçın
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Iclediginiz kadayıfları hafif ateşte kızgın olmayan kizartarak diğer tarafta soğuk olan şerbetin içinde 3 dakika bekletip servis edilir.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder