SAHLEP
EL YAPIMI SALEP
Her evde bulunabilen malzemeler;
1-SÜT 1kg
2-NİŞASTA 1 Yemek kaşığı(yarim fincan soğuk Süt ile eritilir Süt ve şeker sonrasında kaynayan salep ilave edilerek kaynadiktan sonra servise hazırdır.
3-TOZ TARÇIN ( fincanlara arzu üzerine)
4-TOZ ŞEKER 2yemek kaşığı(artırılabilir tatlı olmalı)
5-DAMLA SAKIZI (Kullanmanızı öneririm tane olarak satılmaktadır,ancak herkes kullanmayabilir,damla sakızı ayrı bir içim lezzeti verir,Salep kalite ve zenginliği DAMLA SAKIZIDIR)
![]() |
DAMLA SAKIZI |
![]() |
ÇELİK ESYA VE PORSELEN HİSAR |
ÇELİK SÜTLÜK(CEZVE) KISI BAŞINA SALEP FINCANI 150ml. Ancak siz İstediğiniz bardakta dilediğiniz kadar SÜT cezveye koyuyoruz Şeker dilediğiniz miktarda veya Çoklu yapılacaksa az şekerli yaparak serviste ihtiyaç duyan alabilir. SÜT kayarken her fincan için yarım çay kaşığı nişastayı 1misli SÜT ile yani tahminen 2 çay kaşığı SÜT diyebiliriz. Sıcak süte ilave ederek diger tarafta her fincana 2 mercimek tanesi buyuklugundeki DAMLA SAKIZI'nı havanda toz halinde cezveye ikave ederek bir taşım sonrası fincanlara servis ediniz. Fincanlara servis öncesi toz tarçın ile ikram ediyoruz.
BU ARADA ÖNEMLİ NOT;;;
AKTAR'DA BITKIDEN ELDE EDILEN SALEP ZOR BULUNAN VE BULUNAMAYAN DİYEBİLİRİM,ONU ÜRETİMİNDE YADSKLAR OLDUĞUNDAN PEK ÜRETİLEMİYOR .
MÜSAN BAHARAT
ÜLKER ÜRÜNÜ SALEP İÇERİK BİLGİLERİ'DİR.
İçindekiler: Nişasta (Patates, tapyoka), Şeker (%20,3), Yağsız süttozu (%13,1), Kahve beyazlatıcısı [Glikoz şurubu, Tam hidrojenize bitkisel yağ (Hindistan cevizi), Stabilizörler (Dipotasyum fosfat, Sodyum polifosfat), Süt proteini, Emülgatör (Bitkisel yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), Topaklanmayı önleyici (Silikon dioksit)], Maltodekstrin, Laktoz, Dekstroz, Aroma vericiler, Topaklanmayı önleyici (Trikalsiyum fosfat), Tarçın, Kıvam arttırıcı (Ksantan gam), Tuz, Tatlandırıcı (Sukraloz), Salep tozu (%0,01)
🔍Ülker Cafe Crown Sütlü Salepli İçecek Tozu Besin Değerleri
👉Enerji 450 kcal
👉Şeker 28 gr
👉Yağ 4 gr
👉Protein 5 gr
👉Lif Bilinmiyor
📌Not: Besin Değerleri 100 gr’lık salepli içecek tozu için geçerlidir
=====≈========================≈≈==========
SALEP BİTKİSİ VE SALEP ÖZETİ
Kışın soğuk günlerinde, kar veya yağmuru seyrederken; bol tarçınla süslenmiş sıcacık salep içeceğinizi yudumlarken; Anadolu’nun mis kokulu, nadide orkide çiçeklerini hatırlayın.
Sahlep Mi, Salep Mi?
“Sahlep” kelimesi, salep elde edilen tüm orkide türlerinin ortak adıdır. Arapça “sahlap” kökenlidir.
PEKİ SALEP Mİ? SAHLEP Mİ?
Memleketimizde SAHLEP olarak biliyoruz..
“Salep” ise, orkide bitkilerinden elde edilen toz madde veya tomurcuklardır. Salep kelime olarak, “sahlep”ten gelir ve zamanla dilimize evrilmiştir.
#yemek #içecek #katkılar #tarifler
#pratik bilgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder