ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
- 10 ADET ENGINAR
- 1 KAHVE FİNCANI BEZELYE
- 1 ADET HAVUÇ(KÜP DOĞRAYINIZ)
- 1 SU BARDAGI ZEYTİNYAĞI
- 1Y.KAŞIĞI UN
- 1ADET LIMONUN SUYU
- 1ADET K.SOĞAN İNCE DOĞRANACAK
- TUZ
1/2 DEREOTU Servis esnasında üzerine verilecek.
Tencerede yağı sırası ile soğan havuç bezelye kavurulduktan sonra un ilavesi ile kısa süre kavurup 1,5 litre su ve enginarları birlikte 10 dakika kaynasın ocağı kısarak kısık ateşte piştikten sonra soğuk olarak dereotu ile servise ederek tüketilir
Enginar yararları
İçeriğinde bulunan silimarin ve sinarinin antioksidanları ve toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur.
Karaciğer dostu olarak bilinen enginar neye iyi gelir sorusu en çok karşımıza çıkan sorular arasında bulunur. Lezzetli yemekler tüketirken sağlıklı beslenmeyi de geri plana atmak istemeyen kişiler için enginarın faydaları
 |
Enginar Zararları Sağlık dostu enginarın yan etkileri de kişiler tarafından merak edilen konuların arasında yer alır. Enginarın doğru dozda tüketilmesi ile vücutta herhangi bir tepkime meydana gelmez. Ancak fazla tüketilmesi istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına yol açabilir. Bunlardan en bilinenleri gaz, karın şişliği ve ishaldir. Bunun yanı sıra enginar hassasiyeti olan kişiler de bulunabilir. Bu kişiler de enginar tüketiminde dikkatli olmalıdır. Aksi halde fazla tüketildiği takdirde alerjen hassasiyeti olan kişilerde boğazda şişme, deride dökülme ya da kaşıntı meydana gelebilir.
|

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder