19.5.22

KURTULUS NAVRUZ ROPORTAJI

 











SEVGİLİ CHEF KURTULUŞ NAVRUZ'A KÜÇÜK BİR SÜRPRİZ MAKSADIM İLE AŞAĞIDAKİ ROPORTAJI YAYINLIYORUM. ascilik.net arşivimden ALINTIDIR.

15.06.2009 TARİHLİ.




Eklenme Tarihi:2009-06-15

1)BİZE KENDİNİZDEN BAHSEDERMİSİNİZ?



-15,09,1979 K.Maraş ili Göksun ilçesine bağlı Keklikoluk köyü nde doğdum.İlk öğretimi Keklikolukköyu ilköğretim okulunda bitirdim ve Kayseri'ye göç ettik. 14 yaşında Kalekebapsalonunda comi olarak aşcılık mesleğine başladım, 3 yıl kebab ve sulu yemekler konunda kendimi tatmin edecek kadar geliştirdim.Tabi hep yenilik va daha çook bilgi gerek diyerek iş değiştirdim.Kalfa olarak özel Kiliç Arslan Koleji mutfagında göreve başladım.Biz herzaman fazlasını isteriz genelde bildiğimizden cok öğreneceklerimizi keşfetmeye calışıyoruz.1. yıl sonu kolejden de ayrıldım arkadaş aracılığı ile Muğla Bodrum ilçesınde Restauranta iş buldum Celal Usta Restaurant otogarın çıkısında aşcılık mesleği okadar guzel bır ugraşkı, insan calışmakta haz alıyor ki yorgunluk bilmiyoruz.Ama elimizde olmayan nedenlerde iş deiştirmek gerekiyor.Halikarnas restaurantta uzun bır sure çaliştim vatani görev kutsaldır askerlik çağı gelip çattı vatani görevimi de aşçı olarak tamamladım.Gümbett Blue Food restaurantta çalıştim ilk otel deneyimim Wow Gumbet kısa bir surede olsa otel aşçılığı daha da güzel bir duygu.Sebep te hem çalışma satı, hemde daha farklı mutfakların var olmasıydı.2001 yılında Antalyada Kirişte bir otele geldim asistan chef olarak daha sonra, Garden Life, Alatimya Village, Lamer Otel, Clup Phaselis ,Delphin Palas, Fame Residence Lara,Diony Sos Otel,Barut Otel Labada ve suan çalişmakta oldugum Attaleia Şhıne Luxury ustalarımzın sayesinde Excutive Sous Chefliğe kadar uzun bir yol aldık.Tabi onemli olanıda bundan sonrası .






2)MESLEK SEVGİNİZ NEREDEN GELDİ?BU MESLEĞİ SEÇMENİZDEKİ ETKEN NEDİR?




-AŞÇILIK mesleği insanin içindeki sevgi ve sabrın dışa yansıması dır mesleği sevmemdeki etken bu olmalı.






3)BU MESLEKTE NE GİBi ZORLUKLARLA KARŞILAŞTINIZ?






_Eskiden çalışma şartları çok zordu çalışma saatimiz yoktu, sabah işe başlardık ustalarımız gece yarısı nezamanki insafa geldi ozaman mesaiyi bitirirlerdi ve hiç bir sosyal hakkımız yoktu bazı ustalarımızda çok insafsızdı :)) .






4)ÇIRAKLIK DÖNEMLERİNİZDE USTALARINIZIN SİZE ÖĞRETİMLERİNDE,BAZI BİLGİLERİN SİZDEN SAKLANDIĞINI HİSSETTİĞİNİZ OLDUMU?





_Evet olurdu bizi soru soradık kaçamak cevap verirlerdi ,espiri yaparlardı, "herşeyi size öğreteceğiz , bizi beğenmeyeceksiniz" derlerdi.Şimdi ise karşılaştırdığımızda şımdıkı çıraklar çook şanslı.





5)MESLEĞİ ÖĞRETTİĞİNİZ ÇIRAK VEYA YARDIMCILARINIZA İLKELERİNİZİ TAM OLARAK AŞILAYABİLİYOR MUSUNUZ?NELERDE ZORLANIYORLAR?





_Meslek olarak yardımcılara bildiğimizin ve öğrendiklerimizi ince detaylarına kadar öğretmeye çalışıyoruz.





6)ALT KADEMELERDEN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?






_Alt kadroda beklentimiz sadece saygılı dürüst ve öğretilenlerin uygulanmasıdır.





7)MESLEKİ EĞİTİMLERE KATILDIĞINIZ OLDUMU?PERSONELİNİZE

NE TÜR EĞİTİMLER VERİYORSUNUZ?





_M.E.B USTALIK VE KALFALIK eğitimine katıldım .PPersonele günlük haftalık ve aylık eğitimler veriyoruz. İş planlaması, Gıda mutesebatı, Hijyen ve HACCP eğitimleri veriyoruz .





8)DÜNYA MUTFAĞINA İLGİNİZ VARMI?EN ÇOK HANGİ ÜLKENİN

MUTFAĞINI BEĞENİYORSUNUZ?





_Mesleğe ilk başladığım donemler İitalyan ve Fransız mutfakları vazgecilmezimdi ama Uzakdoğu mutfağıda benim ilgi alanımda dır.





9)MESLEĞİNİZ İLE İLGİLİ ÜYE OLDUGUNUZ DERNEK VEYA KURUM

VARMI?VAR İSE NE TÜR ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR?





_Ben fazla derneklere katılmayı sevmıyorum.Çünkü dernekler iyi faaliyet vermiyor, neden se bu sadece benim düşüncem. Derneklerde daha çok yöneticiler sadece ön planda oluyor.Diğer tanıtımlar geri planda kalıyor.Bunun için pek derneklerin faaliyetlerinede katılmıyorum.







10)YEMEK YARIŞMALARINA KATILDIGINIZ OLDU MU?VEYA

YARIŞMALARA KATILAN YARDIMCILAR YETİŞTİRDİNİZ Mİ?



_Evet olmuştur ve yardımcılarımız yarışmalarda da çok başarılıLI olmuşlardır.Buda beni gururlandırıyor.





11) AR-GE ÇALIŞMALARINIZ VARMI? YENİ YEMEKLER DENİYOR MUSUNUZ?



_Herzaman yenilikler ve farklılık gösterecek çalışmalarımız var.





12) YEMEK MÖNÜSÜ OLUŞTURURKEN NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ?



_Mönü oluştururken öncelik müşteri memnuniyeti ve müşterinin damak tadı ve müşteri yoğunluğu ön planda olması.






13) AŞÇILIK.NET SİTEMİZİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?NE GİBİ DEYİŞİM ÖNERİLERİNİZ OLABİLİR?



_Steniz üyelerin daga aktif olması ve sürekli paylaşım olmalı.Çünkü paylaşmak güzeldir.



14)BİZE VEYA MESLEKTAŞLARIMIZA NE GİBİ ÖNERİLERİNİZ OLABİLİR?



_Benim herkesten beklentim SAYGI, SEVGİ ve DÜRÜSTLÜKTÜR bu üç erdeme sahip olduğunuzda aşılmıcak sorun yoktur.



_BANA BURDA KENDİMİ TANITMA FIRSATI VERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER BAŞARILARINIZIN DEVAMLILIĞINI DİLERİM

TEŞEKKÜRLER.








ATTALEIA SHINE LUXURY/BELEK-ANTALYA

-KURTULUŞ NAVRUZ

EXCUTİVE SOUS CHEF

BU ROPORTAJ AŞÇILIK NET SİTEMİZİN ARŞİVİNDEN ALINMIŞTIR.DEĞERLİ YAZARIMIZ NİHAL YAZIRLIOGLU'NA AİTTİR. TEŞEKKÜRLER 






16.5.22

piliç sarma tarifim

   Merhaba,  

bugün tavuk sarma tarifim ile damaklarda güzel bir  lezzet şöleni olacak.

YOUTUBE.COM  KANALINDAN VİDEOLARI İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Chef_kurtulus MUTFAKTAKİ LEZZET SIRLARI 


Tavuk göğsünü açalım  sosumuz ile marine edelim .

Kuru soğan biber ve mantarımızı soteleyelim sosla sosladığımız tavuk parçalarına kaşar peyniri ile saralım ve  fırınlayalım .

Bu lezzetin tamamı videomta youtube kanalım da  aşagı linki birakıyorum malzeme reçeteside sizler için yazılı  teşekkürler








  • MALZEMELER
  • 1 adet tavuk göğsü
  • Aşağıda yazan baharatların miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Kırmızı tozbiber
  • Salça
  • İÇ MALZEMESİ İİÇİ
  • MANTAR SOĞAN VE BİBERİ AZ YAĞDA KAVURUN
  • Kaşar peyniri
  • ALT SOSU İÇİN
  • 2DET DOMATES
  • SIVIYAĞ
  • TUZ
  • KARABİBER
  • KIRMIZI TOZ BİBER
  • TAZE NANE 1TUTAM


MUTFAKTAKİ LEZZET SIRLARI . Chef_kurtulus 







11.5.22

CHEF_KURTULUS TEŞEKKÜR YAZIM

 

 

MERHABA öncelikle  duayen ustamız ve kıymetli  hem meslektaş özelliklede  abim AYHAN MANSUROGLUNA   blogunda  bana yer ayırdığı için sonsuz teşşekkür ederim .

 KENDİMİ KISACA TANITMAK İSTERİM .

1979  K.MARAŞ  Doğumluyum ortaokul döneminde beri  yaptığım aşçılık mesleğine kendim severek başladım restaurant ve daha  sonra  turizm otelciliğe  başladım bir  çok otelde  sosu  chef ve aşçı başı lık yaptım ve şuan bir tesiste sosu  chef lik yapıyorum malum yaz sezonu biz turizm aşçıları için yoğun geçiyor  yazımda biraz gecikti kusura bakmayın .

Gerek kendi blogum gerek burda kendi paylaşımlarımla ile hep birlikte yemek tarifleri  ve  sohbet konuları açaçağım siz değerli okurlar ile birlikte  hedefimiz  daha yaratıcı olabilmek yemek sanatına  katkıda bulunmak istıyorum ayrıca kendime ait amatör youtube kanalım var diğer  sosyal medyada  fazla yoğunlaşamayoruz  yotumlar kısmına benden beklentilerinizi ve  düşüncelerinizi yazabilirsiniz.



Aşagıda linke otel açık büfesinin bir kısmını youtube kanalımda paylaştım  sizin ilede  paylaşmak isterim  iyi  seyirler .

MUTFAKTAKİ LEZZET SIRLARI. YOUTUBE



https://www.youtube.com/watch?v=o6FW5W5UZ1M&t=128s

Sevgili sayfamız takipçileri Linke tıklayıp YOUTUBE hesabıma üye olmanızı rica ederim..


30.4.22

SAMİ NEBİOĞLU RÖLYEF SANAT EVİ


●SAMİ NEBİOĞLU FARKLI BİR ESER İLE HARİKALAR YARATIYOR●


 





















Öğrencim Kübra Gökkaya nın yaptığı  (yapımı çok zor olan ) 60x40 cm rölyef çalışması.
Ellerine sağlık kızım başarılar seninle olsun













Değerli dostlar;

SEYMEK (Seyitgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları" kapsamında rölyef kursumuz devam ediyor. Öğrenmek isterseniz sizleride bekleriz.

Not: Başka bir öğretim kurumunda kursumuz maalesef yoktur.
























































Bu güzelim Sanatı  herkes görsün istedim..























ESERLER SANATÇI, 

SAMİ NEBİOĞLU BEY'E
AİTTİR..
SANATÇI NOTU:
Üç gün boyunca çalıştım bence oldu.
Değerli dostlar sanatda siyaset yok. Nü (çıplaklık) yok sanat sanat için var. 
Nebioğlu rölyef sanatevinden selamlar.
Ve MUHTEŞEM 
SANAT SONUCU



ÖDÜLLÜ BİR MEZE TARİFİM AŞAĞIDADIR .












26.4.22

ÇITIR TAVUK SALATASI

 

KURTULUŞ NAVRUZ ŞEFİMİZDEN ÇOK KONUŞULACAK LEZZET


 

TAVUK SALATASI TARİFİ:


Videomuz youtube kanalımızda yayında izleyip abone olabilirsiniz.

Restorantların sır gibi sakladığı salata tarifi. çıtır tavuk salatası tarifi. mutlaka deneyin . bu salataya herkes hayran kalıyor.

 #kolayçıtırtavuklusalatatarifi

 #pratiksalatatarifi 

MUTFAKTAKİ LEZZET SIRLARI SALATA MALZEMELERİ

 250GR TAVUK GÖĞSÜ 

2 adet havuç 

Kıvırcık marul 

Kırmızı marul lolorosso 

1bağ roka 

Turp 

Kokteyl cerry domates 

Salatalık 

Galeta unu 

3adet yumurta

Tuz 

karabiber Sosu için Zeytinyağı Lımon suyu Maydanoz Tuz

 https://www.facebook.com/kurtulus.nav...

 https://www.instagram.com/chef_kurtulus/






25.4.22

DÜNYA GIDA ISRAFINI DURDURMA GÜNÜ







































AFİŞLER ALINTIDIR.....
Yemek İsrafını Durdur Günü

Yemek israfına dikkat çekmek ve bu sorun ile mücadele etmek için Compass Group’un geçen yıl Türkiye dahil dünya genelinde 50 ülkede başlattığı Yemek İsrafını Durdur Günü, 2019'da bugün (24 Nisan Çarşamba) gerçekleştirilecek.

İsraf edilen yiyeceklerin dörtte biri ile açlık önlenebilir

Yemek israfı, hemen hemen tüm ülkelerin gündeminde ilk sıralarda yerini alırken BM’nin 2018’de yayımladığı son Açlık Raporu’na göre dünyada her 9 kişiden biri açlıkla mücadele ediyor. Üstelik 10 yıllık dönemde azalış gözlenen küresel açlığın son 3 yılda sürekli artış göstermesi en dikkat çeken konu oldu. Dünyadaki yemek israfının sadece %25’i ile açlık sınırında olan, yetersiz beslenen 795 milyon insan doyabiliyor.

Yemek israfı konusunda ortaya konan veriler, ciddi bir küresel sorun ile karşı karşıya olduğumuzu kanıtlar nitelikte. Gıda atıkları nedeniyle her yıl ortama 984 milyar dolar ekonomik kayıp oluyor. Yiyeceklerin %90’ı çok erken atılıyor. Dünyada üretilen tüm gıdaların 1/3’ü israf ediliyor ve her yıl her birimiz tarafından 227 kilo gıda çöp oluyor.








Gıda atıkları nedeniyle her yıl ortama 984 milyar dolar ekonomik kayıp oluyor. Türkiye’de ise yılda 1,7 milyar adet ekmek, 18 milyon ton sebze ve meyve tüketilmeden çöpe atılıyor.

Yemek israfı, son zamanlarda küresel bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Dünya çapında üretilen tüm yenilenebilir gıdanın üçte biri israf oluyor. Bu miktarın 1.3 milyar ton civarında olduğu düşünülüyor. Bunun küresel maliyeti ise yaklaşık 750 milyar dolar… Türkiye’de ise yemek israfının toplam bedeli 214 milyar TL







https://ayhanmansuroglu.blogspot.com/search/label/YARI%C5%9EMA%20G%C3%96RSELLER%C4%B0?m=1

8.9 ve 10.MUTFAK GÜNLERİ RESİMLER VE DİPNOT

  Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Sn.Yalçın MANAV 'dan Ödüllerimi alırken. Sevgili  Ziyaretçi; BU BAŞARILAR SADECE ...