ETLİ KARA LAHANA SARMASI
- 5 Demet KARA LAHANA
- 1 su bardağı SIVI YAĞ
- 3 su bardağı PİRİNÇ
- 4 YEMEK KAŞIĞI İRİ BULGUR
- 4 adet KURU SOĞAN(İNCE DOĞRANMIŞ)
- 500 gram Koyun KIYMA
- 2 tatlı kaşığı KURU NANE
- 5 DİŞ SARIMSAK (DÖVÜLMÜŞ)
- 1/2 DEMET YEŞİL NANE(İNCE DOĞRANACAK)
- 2 tatli kaşığı KARABİBER(TAZE ÇEKİLMİŞ)
- 2 tatlı kaşığı PULBİBER
- 1 çay kaşığı TOZ ŞEKER
- 3 tatlı kaşığı TUZ
- 3 yemek kaşığı D.SALCASI
- 1/2 DEMET MAYDANOZ(İnce DOĞRANMIŞ)
- **YIKAYIP SUZGECTEKI PİRİNÇ,BULGUR VE TUM MALZEMELER BIR KAPTA KARIŞTIRILIR.
- **YIKADIĞINIZ KARA LAHANA KAYNAYAN SUDA SADECE 4 DAKİKA KAYNATILARAK SOGUK SUYA ALINIZ.PRATIK OLARAK YAPRAKLARI SUDAN ALIP SARMAK DAHA KOLAY OLMAKTADIR.