1.12.11

ARAP KÖFTE(HATAY)



























 


 **Hatay'ın lezzetli yemeklerinden bir sunum, ** ARAP KÖFTE **

*10 KİŞİLİK* (SON GÖRÜNÜM)SERVİS DURUMU **ARAP KÖFTE** *250 GR.(1kase) KÖFTELİK İNCE BULGUR *1 Tatlı Kaşığı KURU NANE *1Tatlı Kaşığı PUL BİBER *1Yemek kaşığı TUZ *1Tatlı kaşığı KURU FESLEĞEN *1Çay Bardağı UN **UN haricindeki malzemeyi 1 Su bardağı SU ile ıslayınız,yarım saat bekletip yoğurunuz ve Unu azar azar yedirerek yoğurunuz, **Harcı ellerinizi hafif nemlendirip küçük köfteler kesiniz ve dilediğiniz görselde yuvarlayınız.(Resimdeki gibi) **Geniş tencereye 3 litre suya 1 y.kaşığı tuz ilave ediniz,kaynamaya başlayınca köfteleri tencereye atarak 5 dakika kaynatınız.Süzgece alarak aşağıdaki yapmış oldugunuz karışıma sıcak olarak ilave ederek Soğuk veya Sıcak olarak servis ediniz. *500 Gr. ISPANAK *3 Adet KURU SOĞAN *1 T.Kaşığı PUL BİBER(Tatlı veya Acı Arzuya bağlı) *1 T.Kaşığı TUZ *1 Su Bardağı AYÇİÇEK YAĞI veya ZEYTİNYAĞI **Soğanları ince doğrayınız bir tavada yağla kavurup pembeleştikten sonra yıkadığınız ıspanağıda ilave ederek suyu çekilinceye kadsar kavurup baharatlarıda ilave ederek köfteleri bu karışımla birleştirerek servise hazırdır. **Köftelerin karışımını Ispanak yerine değişik katkılarla lezzetlendirebilirsiniz. *KÖZLENMİŞ KAPYA BİBER *DOMATES-BİBER SOSLU *DOMATES SALÇA gibi Afiyet olsun *BU GÜZEL TARİFİMİZ BENDEN, ANCAK İMKANLAR, "YEMEK İSTANBUL CATERİNG SERVİSİ" TARAFINDAN SAĞLANDI VE KENDİ MUTFAKLARINDA HAZIRLADIM, Sn.Hüseyin BOZDAĞ'a teşekkürler.

Ayhan MANSUROĞLU/14.02.2010








PATLICAN TARATOR

PATLICAN TARATOR







1/2 Kg. Süzme Yoğurt

5 Diş Sarımsak (İnce düvülecek)
1/2 Çay bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çay kaşığı Toz şeker
1 Tatlı kaşığı Tuz
3 Adet Patlıcan (KÖZLENMİŞ)Közleme imkanı olmayan imkanlarda
patlıcanlar bütün olarak kızartılır.
Patlıcanların kabuğunu sıyırıp ince kıyılıp
ilave edilecektir.
1/2 Demet Dere otu (İnce dogranacak)

HAZIRLANMASI :
Süzme yoğurt,Sarımsak,Tuz,Şeker,Yağ,Oval kase veya çelik tencerede
çırpma teli ile karıştırdıktan sonraDiğer malzemeleride kaşık
yardımı ile karıştırıp servis edebilirsiniz.

PİLİÇ TOPKAPI/TAVUK TOPKAPI




8 PORSİYON

*8 Adet TAVUK BUT(Kemiksiz,parçalamadan ince açınız?
*2 Su Bardağı PİRİNÇ (yıkayıp süzgece alınız)
*1 Adet KURU SOĞAN(ince doğrayınız)
*1 Ç.Bardağı ÇAM FISTIĞI
*1 Ç.Bardağı KUŞ ÜZÜMÜ
*1/3 Demet DEREOTU
*1 Diş SARIMSAK(DÖVÜLECEK)
*1 Ç.kaşığı KARABİBER(taze çekilmiş)
*1 Ç.Kaşığı YENİ BAHAR
*100 Gram MARGARİN veya TEREYAĞ
*1 T.Kaşığı TUZ
*1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER

**1 T.Kaşığı Tuz(tavukların iç tarafına serpiştiriniz.)
**1 T.Kaşığı KARABİBER(tavukların iç kısmına serpiştiriniz)


*Tereyağını Tencerede eritiniz,sırasıyla :
Çam fıstığı kavurup pembeleşince Kuru soğan,sarımsak,pirinç
ilave ediniz 10 dakika kavurup,kuş üzümü,tuz,şekeri ilave ediniz,
5 dakika daha kavurupkayn amakta olan SU'dan 2 bardak
ilave ediniz,1o dakika kısık ateşte pişirip,30 dakika
demlendiriniz.

Karabiber,yenibahar ve Dereotu'nuda iç pilava karıştırıp,
önceden tuzlayıp baharatladığınız Tavukların içine
eşit miktarda pay edip yuvarlayınız.(resimde olduğu gibi)


Tepsilere dizerek 1 Bardak su ilave ediniz.
Önceden ısıttığınız fırında 180o ısıda 35 dakika pişiriniz.

SERVİS ÖNERİSİ :
DOMATES.BİBER ve 7x7 PARMAK PATATESGARNİTÜR'ü İLE
VEYA DOMATES,BİBER PATATES PÜRESİ İLE
SERVİS EDİLEBİLİR.
amo/04.01.2010

ZEYTİNYAĞLI PAZI(BORANİ)





1 Kg. PAZI
1 Kahve fincanı ZEYTİNYAĞI
2 Adet KURU SOĞAN
5 Diş SARIMSAK
1 Y,kaşığı TUZ
1 T.kaşığı TOZ ŞEKER
2 Y.Kaşığı PİRİNÇ



Pazıları kirden ve lekelerden arındırıp seçelim,ince doğrayarak
yıkayıp süzgeçe alalım.
Soğan ve Sarımsakları ince doğrayınız.
Tencerede Zeytinyağı kızdıktan sonra Soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar
kavurap pazılarıda ilave ederek suyu çekilinceye kadar kavurunuz,bir bardak sıcak su
ve diğer malzemeleride ilave ederek 15 dakika pişirip soğumaya bırakınız.
Bir kaşık Süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Not:Domates,sivribiber,kapya biberle değişik tat ve görünüm elde edebilirsiniz.
Soğuk olarak servis ediniz.