4.12.11

KADINBUDU KÖFTE


***KADINBUDU KÖFTE***



-10 PORSİYON-

*600 gr. DANA YAĞSIZ KIYMA
*60 gr. PİRİNÇ(Haşlanmış)
*1/2 demet MAYDANOZ(İnce doğranmış)
*1 Y.Kaşığı TUZ
*1 T.Kaşığı KARABİBER
*1 Ç.Kaşığı KİMYON
*1 Ç.Kaşığı PULBİBER
*1 Adet YUMURTA
*1 Adet KURU SOĞAN(ince doğranmış)

*Kıymanın 1/3 (200 gr) kavurup etin suyu çekildikten sonra
doğradığınız kuru soğanı ilave ederek 5 dakika daha kavurup süzgeçe
alarak soğumaya bırakınız.

*Kıymamız soğuduktan sonra tüm malzemeleri karıştırıp
2 avucunuzun içinde resimde gördüğünüz gibi şekil veriniz.

*Daha sonra kaplama işlemi için aşağıdaki detayları uygulayınız.



**KAPLAMAK İÇİN**

*8 Adet YUMURTA
*1 T.KaşığıTUZ,
*1 Ç.kaşığıTOZ ŞEKER
*1 S.Bardağı UN

*Yumurta ,Tuz ve Şekeri Tel yardımıyla çırparak
kıvamlandırınız.

*Köftelerin iki tarafını Una bulayarak,yumurtalı sıvıdan
geçiriniz(her tarafı bulanacak şekilde ) kızgın
yagda iki tarafınıda kızartarak serviz edebilirsiniz.

**1 Bardak SIVIYAĞ(KIZARTMAK İÇİN)

**PATATES TAVA,DOMATES,SİVRİ BİBER ,YEŞİL SALATA İLE
SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

Afiyet olsun

*YEMEK İSTANBUL CATERİNG SERVİS mutfaklarında
Ayhan usta tarafından hazırlandı.



Ayhan

HİNDİ CİĞERİ TAVA,ARNAVUT CİĞERİ







**HİNDİ CİĞERİ TAVA**

6 KİŞİLİK



*1 Kg. HİNDİ CİĞERİ
*1 Su Bardağı AYÇİÇEK YAĞI
*1 Su Bardağu UN
*1 Tatlı kaşığı KİMYON
*1 Tatlı Kaşığı PUL BİBER
*1 Tatlı Kaşığı TUZ

**Hindi Ciğerini öncelikle Kuşbaşı doğrayıp,yıkayarak
süzgece alınız.

**Tavada yağı kızdırıp süzülen ciğeri Un'a bulayarak
elekte veya iki avucumuzda fazla ununu eleyip/silkeleyip
kızgın yağda kızartınız,Tuz,pul biber ve kimyonu'da
ilave ederek sıcak iken karıştırınız.

**Hindi ciğeri cabuk pişmekte olup yumuşaktır,tavada fazla
kaldıkça kuruma yapar,3 dakika pişirim ile yeterlidir.



(Yardımcım ve sağ kolum ERCAN usta


**GARNİTÜR VE TABAK DÜZENİ**



*Soğan piyazı,domates,biber söğüş ile servis edebilirsiniz.

**SOĞAN PİYAZI İÇİN**

*2 Adet KURU SOĞAN
*1/2 Demet MAYDANOZ
*1T.Kaşığı KİMYON
*1T.Kaşığı PUL BİBER
*1Y.Kaşığı SUMAK

*Kuru soğanı halka olarak ve incecik,maydanozuda ince doğruyoruz,
baharatları ile çok ezmedenhafif ufalayarak karıştırıp servis edilebilir.
*Sumak tuzlu olabilir o açıdan tuz yazmıyorum,SUMAK olmadığı yerde
Limon kullanabilirsiniz ama Sumak tadını alamazsınız.
Afiyet olsun

**YEMEK İSTANBUL CATERİNG SERVİSİ mutfaklarında
ve imkanları ile Ayhan usta tarafından hazırlanmıştır.








KARNABAHAR PANE

**KARNABAHAR**



(KIŞ SEBZESİ)

*Kış mevsinin yegane sebzesi Karnabahar birçok yemeklerinden
en lezzetlisi,en çıtırı ve en güzel meze yemeklerinden biri olan
KARNABAHAR PANE kış aylarında tüketilmelidir.

*1 Adet KARNABAHAR
*2 Su Bardağı AYÇİÇEK YAĞI
*6 Adet YUMURTA
*1 Su Bardağı UN
*1 Şişe SODA SUYU
*1 Y.Kaşığı TUZ(Katalizör için)
*1 Y.Kaşığı TUZ(Haşlama Suyu için)
*1 K.Fincanı LİMON SUYU(Haşlama suyu için)


**KARNABAHAR çiçek olarak ayıklayınız ve yıkayıp süzgece alınız.

**Tencereye 2 Litre su,1 K.Fincanı Limon suyu ve 1 Y.Kaşığı
Tuzu ilave ederek,Kaynadıktan sonra Karnabaharları
yarı pişmiş olarak ön haşlama yapalım,ve süzgece alalım.

**Oval tencere veya olmadığı yerde çelik tencerede Yumurtaları tel yardımıyla
iyice çırpalım Tuz ve Bir bardak un\'un yarısını yumurtalara ilave edelim
10 saniye çırptıktan sonra Soda suyunuda ilave ediniz, ve Boza kıvamında
olan bu katalizör\'e(sos) kalan un ile karnabaharları unlayıp tamamını
sos\'a bulayınız.

**Geniş bir tavaya yağı boşaltıp iyice kızdıktan sonra sos içindeki
Karnabaharları tek tek iki yüzünüde kızartarak,ister soğuk veya
isterseniz sıcak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA



ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


2 Su Bardağı PİRİNÇ
1 Adet KURU SOĞAN
4 Diş SARIMSAK
1 Fincan ÇAM FISTIĞI
1 Ç:Bardağı KUŞ ÜZÜMÜ
1 T.Kaşığı KURU NANE
1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER
1 Y.KAŞIĞI TUZ
1 T.Kaşığı YENİBAHAR
1 Ç.KAŞIĞI KARABİBER
0,5 Kğ. ASMA YAPRAĞI(Salamura veya Taze)
1/2 Demet DEREOTU
1 Su bardağı ZEYTİNYAĞI (sızma tercihimdir)




*Yaprakları kaynayan sudan geçirip soğuk suya alalım.
Salamura yaprağı çok tuzlu olursa bılık suda bir süre bekletip 1-2 kez suyunu
değiştiriniz.

*Pirinci yıkayıp süzgece alalım,
*Teflon veya çelik tavada yağı yakmadan kızdırıp, Çam fıstığını pembeleşinceye kadar
yakmadan kavurup ince doğranan soğanları ve sarımsakları ilave edip az daha kavurup
pirinci de10 dakika kısık ateşte kavurunuz Tuz,şeker,kuş üzümü,kurunane\'yide ilave edip
5 dakika daha kavurup kaynamakta olan sudan 1,5 su bardağı SU
ilave ederek ateşini iyice azalıp suyu çekilinceye kadar(10 Dk.) bekletiniz
Sarılacak sıcaklığa gelince İnce doğranmış dereotu ve baharatları ilave edip
karıştırarak Baş parmak kalınlığında sarınız.
**PİŞİRME AŞAMASI**
*Tencere zeminine 10 adet yaprak serip üzerinede düzgün şekilde
sarılan dolmaları diziniz,tamamı bittikten sonra üzerlerine bir adet Porselen
tabağı oturtup,sarmaların üstünü örtecek kadar su ilave ederek
kaynayıca ateşini kısıp 3o dakika kısık olarak pişiriniz.


ÖNEMLİ NOT :
Sarma piştikten sonra pirinçlerin tane,tane kalması
için tencerenin suyunu boşaltınız.
Mümkün oldukça kısık ateşte pişirilirse dağılma olmaz.
Soğuk Servis önerilir.
Afiyet olsun
A.M.O/02.01.2010