4.12.11

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ













ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ



1 Kg. ................. BROKOLİ
1 Adet................. KURU SOĞAN
5 Diş ................... SARIMSAK
1 Çay Bardağı.. ZEYTİNYAĞI
1 Çay Kaşığı..... ZENCEFİL(Toz)
1 Çay Kaşığı..... TOZ ŞEKER
2 Çay Kaşığı..... T U Z

Brokoliler yıkandıktan sonra 5 dakika kaynamış suda
bekletip süzgece alınız.
Tencereye Yağ Doğradığınız Soğan-Sarımsagı
koyup kısık ateşte pembeleşene kadar kavurunuz,
brokoliyide verip 10 dakika kavurarak 1 bardak sıcak
su şeker ve tuzuda ilave ederek 15 dakika pişirip
zencefilide ilave edip soğumaya bırakınız,servise
hazırdır.
A.M.O




Siz sülforafan’ınızı nasıl alıyorsunuz?
57 GRAM BROKOLI FILIZI 1 KG ÇIĞ
BROKOLI ILE AYNI MIKTARDA SÜLFORAFAN IÇERIR.
VİTAMİN
GİLLER
vitamingiller.com
Turpgiller ailesine mensup (brokoli, çin lahanasi, brüksel
lahanası, beyaz lahana, kara lahana, karnabahar, hardal gibi)
sebzelerin içerdiği aktif fitokimyasal olan sülforafan,
karaciğerde glutatyon ile birleşerek doğal olarak meydana
gelen faz II detoksifikasyonun tetikleyicisidir. Aynı zamanda,
oksidatif stresi tamponlama kabiliyetimizi arttıran
transkripsiyon faktörü Nrf2'yi de olumlu yönde düzenler.
Sülforafan ayrıca yüksek yoğunlukta antioksidanlar
içerir. Öte yandan, programlanmış hücre ölümünü
(apoptoz) tetikleyerek ve hücre çoğalmasını, göçünü
önleyerek mevcut damarlardan yeni damarların
oluşmasını (anjiyogenez) engelleyen güçlü bir kanser
önleyici bileşiktir.
Fakat, bu faydalı fito besinlerin çoğu tıpkı sülforafan gibi, ısıya maruz
kalınca bozuluyor.
Örneğin çiğ brokoli, çiğnemeye başlayana kadar herhangi bir
sülforafan içermez.
Turpgillerde, mirosinaz enzimi ile birleşerek sülforafanı açığa
çıkartacak glukorafanin bulunur. Ancak bunun gerçekleşmesi için
sebzenin çiğken mekanik olarak çiğnenmesi gerekir.
Sülforaphan'ın kendisi ısıya dayanıklı olmasına rağmen, bitkide
bulunan mirosinaz enzimi değildir.
Turpgiller ailesinden sebzeleri pişirdiğimizde,
kaynattığımızda ya da mikrodalgaya attığımızda,
bu önemli enzimi imha ediyoruz ve bu nedenle
bu glukorafan'ı sülforafan'a dönüştüremiyoruz.
PÜF NOKTASI: Beklemeden pişirdiyseniz, misal, brokolinin üzerine
hardal tohumu serpin ve sülforafan'a enzimatik dönüşümü sağlayın!
Bununla birlikte, bu sebzeleri doğrayıp/kesip/kıyıp.
pişirmeden önce 40 dakika bekletmek suretiyle,
sülforafan üretmek için gerekli mekanik "doğrama
ve çiğnemeyi" taklit edebilirsiniz..
Çok zahmetli mi göründü?
O zaman brokoli filizini tercih edebilirsiniz! Nispeten
baskın bir tatları yoktur ve çiğ brokoliden bile daha
fazla sülforafan sağlarlar. Bunları yerel sağlık
marketlerinde bulabilir veya tohumlarını ekerek
kendiniz filizlendirebilirsiniz!


MUHAMARA
















MUHAMARA
15o Gr. ............BİBER SALÇASI 1 Ç.Bardağı .....GALETA UNU 1 Ç.Kaşığı.........KİMYON 1 Ç.Kaşığı.........KURU FESLEĞEN 1 Adet..............KURU SOĞAN(Rendelenerek sadece suyu verilip posası atılacak) 1 Su Bardağı....CEVİZ İÇİ (Çekilmiş) 2 Diş................SARIMSAK (Dövülmüş) 1 Adet..............LİMON\'un suyu 2 Yemek Kaşığı.NAR EŞKİSİ 1 Ç.Bardağı......ZEYTİNYAĞI Kafi miktarda...T U Z




Derin kaseye limon ve yağ haricindeki malzemeler kaşık yardımı ile ezerek karıştırınız,Limon suyunu azar azar yedirerek daha sonrada Z.Yağını azar azar yedirerek karıştırıp servise hazırdır. Bu Meze Efe Rakının \"EN KRAL MEZE 2006\"\" yarışmasının ödüllü mezelerindendir.- A.M.O.



İRMİK TATLISI


**İRMİK TATLISI**

* 1/2 Paket(250gr) İRMİK
* 1,5 Kg. SÜT
* 2 Su bardağı TOZ ŞEKER
* 2 Mini parça SAKIZ(inceltilerek verilecek)
* 2 Yemek kaşığı TEREYAĞI

**Kaynamakta olan Süt'e Sakız haricinde malzemeleri ilave ederek
3 dakika pişirip Dövülmüş olan Sakızı ilave edip karıştırınız ve akebinden
Düz bir tepsi veya Borcam'a boşaltıp Spatula yardımıyla düzleyiniz.

**Serviste tabağa koyarken altüst ederek ve Toz fıstık,Fındık veya marmelat
çeşitlerinden biri ile dekore ederek servis ediniz.

NOT: Bu harç ile birçok lezzet elde etmek mümkündür.
Harcı ikiye bölüp araya Kakao,Çikolata,Fıstık v.b. ilave edilir,
ayrıca sakız koymayıp tamamını çikolatalı veya farklı meyveler ile
lezzetler yaratabilirsiniz.

Kolay gelsin.


HÜNERLERİNİZİ VE YAPTIKLARINIZI SİTEMİZDE BİZLERLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

ÖZBEK PİLAVI





Eklenme Tarihi:2010-04-15

SEVGILI SAYFAMIZ ZİYARETÇİSİ 
YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER  SILIISTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE  KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN 
ÖTÜRÜ  SİSTEME TEKRSR YUKLEMEK İMKANIM 
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZIKARDA 
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR DİLİYORUM....


Yemek tarifleri | Özbek pilavı
ÖZBEK PİLAVI

6 KİŞİLİK

*500 gr. PİRİNÇ
*200 gr. ET(Tercihinize baglı olarak KUZU veya DANA ETİ)
*150 gr. TEREYAĞI
*2 Adet HAVUÇ(Kabuğu soyulup Küp Doğranacak)
*2 Adet DOMATES(Kabuğu soyulup Küp doğranaca)
*2 Adet ÇARLİSTON veya KAPYA BİBER(İnce Doğranacak)
*1 Adet KURU SOĞAN (İnce doğranacak)
*1 Y.Kaşığı TUZ
*1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER



Pirinçi Yıkayıp süzgece alınız,
Bir tarafta pişirilen et ve havuç pişerken,
Diğer tavada tereyağı ve daha sonrada pirinci ilave edip
10 dakika kavurup,soğan,biber,şeker,tuz ve Domateside ekleyerek
pişen etin suyundan 2 bardak Su,et ve havucuda verip
5 dakika kısık ateşte pişirip 15 dakika dinlendirip
servis edebilirsiniz.

DEMO'lar YEMEK İSTANBUL MUTFAĞINDA TARAFIMDAN HAZIRLANMIŞTIR.



Eklenme Tarihi:2010-04-15

SEVGILI SAYFAMIZ ZİYARETÇİSİ 
YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER  SILIISTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE  KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN 
ÖTÜRÜ  SİSTEME TEKRSR YUKLEMEK İMKANIM 
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZIKARDA 
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR 

SOSLU ŞAKŞUKA,ZEYTİNYAĞLI ŞAKŞUKA











*5 Adet KEMER PATLICAN(Kuşbaşı Doğranacak) *3 Adet KABAK(Kuşbaşı doğranacak) *6 Adet SİVRİ BİBER(3.cm uzunluğunda doğranacak) *1 Adet PATATES(Kuşbaşı doğranacak) *1 Adet HAVUÇ(Kuşbaşı doğranacak) *1 S.Bardağı SIVI YAĞ(Kızartmak içindir) *1 Y.Kaşığı TUZ **Malzemeler Kabukları soyularak Kuşbaşı iriliğinde doğrandıktan sonra, Tuz'u sadece Patlıcana serpiştirip 10 dakika beklettikten sonra yıkanıp ve diğer malzemelerde yıkandıktan sonra kızartılarak süzgece alınacak. SOS İÇİN *3 Adet DOMATES(Kabuksuz mini zar doğranacak) *1 Adet SOĞAN(İnce doğranacak) *2 Y.Kaşığı SIVI YAG *1 Y.kaşığı DOMATES SALÇASI *5 Diş SARIMSAK *1/2 Demet MAYDANOZ(İnce doğranacak) *1 Y.Kaşığı TUZ *1/2 Y.Kaşığı TOZ ŞEKER Yağı tavada kızdırıyoruz,sırasıyla :SOĞAN,SARIMSAK,DOMATES ilave edilip Pişirilerek suyu çekilince Domates salçası,tuz ve toz şekerde ilave edilip 3 dakika pişirilerek Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra İnce doğranmış maydanoz ve tüm malzemeler karıştırılarak Soğuk servis edilir Yemek tarifleri | Şakşuka YEMEK İSTANBUL mutfağında Tarafımdan hazırlanmıştır.


SEBZELİ MÜCVER , KREP, VE ALTERNATİFLERİ

SEBZELİ MÜCVER , KREP, VE ALTERNATİFLER




*1 Adet HAVUÇ(Rendelenmiş)
*1 Adet KABAK(Rendelenmiş)
*1 Adet KEREVİZ(rendelenmiş)
*1 Adet KURU SOĞAN(Rendelenmiş)
*4 Adet YEŞİL SARIMSAK(İnce Doğranacak)
*4 Adet YEŞİL SOĞAN(İnce Doğranacak)
*1/2 Demet MAYDANOZ(İmce Doğranacak)
*1/2 Demet DERE OTU(İnce Doğranacak)
*5 Adet YUMURTA
*1 Y.Kaşığı UN
*1 Y.Kaşığı TUZ
*1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER
*1 Su Bardağı SIVI YAĞI(Ayçiçek yağı)

*Yumurta,un,1 Kahve fincanı Soğuk su ile çırpınız.,

*Kabak rendesini Kaynayan suda 3 dakika haşlayıp soğutunuz ve
suyunu sıkarak tüm malzemeleri Çırpma teli yardımıyla
yumurtalı harçla birlikte çırpınız.


**BU HARCIMIZI SEBZELİ KREP OLARAK KULLANACAK OLURSAK,
TEFLON TAVAYI 1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ İLE TÜM ÇEVRESİ YAĞLANACAK
ŞEKİLDE ÇOK İYİ KIZDIKTAN SONRA 1/2 KEPÇE HARCI TAVAYA DÖKEREK
TAVANIN TÜM ZEMİNİ BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİ YÜZÜNÜ PİŞİRİP KREP
YAPALIM.

*BU KREPİMİZİ LAVAŞ EKMEK NİYETİNE ŞİŞTE KEBAP İLE
TÜKETEBİLİRİZ.SOFRALARDA BİR ÇOK YEMEKLE VE MEZELERLE BİRLİKTE
SERVİS EDEBİLİRİZ.

**MÜCVER DENİLİNCE ÇOK YAĞLI OLMASI SEBEBİYLEDE BİRÇOK KİŞİ
BU YEMEĞİ TÜKETMEK İSTEMEZ.ONUN İÇİNDE AŞAĞIDAKİ BELİRTTİĞİM ŞEKİLDE
AZ YAĞ İLE MÜCVER YAPMAK İMKANINA SAHİBİZ.

**AYNI HARCIMIZI AZ YAĞ SARF'ı SEBEBİYLE MÜCVER ,YUKARIDA YAZMIŞ OLDUGUM BİR BARDAK SIVI YAĞI KULLANMAK İSTEMEYEREK
SADECE TEPSİMİZİN İÇ ÇEVRESİNİN TAMAMINI YAĞLAYINIZ,HARCI DÖKEREK
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA,180 DERECE 15 DAKİKA PİŞİRİNİZ.SOĞUK VEYA
SICAK SERVİSE HAZIRDIR.

**ALEMİNYUM TEPSİ TERCİHİM,OLUP YAPIŞMAMAKTADIR.

KADINBUDU KÖFTE


***KADINBUDU KÖFTE***



-10 PORSİYON-

*600 gr. DANA YAĞSIZ KIYMA
*60 gr. PİRİNÇ(Haşlanmış)
*1/2 demet MAYDANOZ(İnce doğranmış)
*1 Y.Kaşığı TUZ
*1 T.Kaşığı KARABİBER
*1 Ç.Kaşığı KİMYON
*1 Ç.Kaşığı PULBİBER
*1 Adet YUMURTA
*1 Adet KURU SOĞAN(ince doğranmış)

*Kıymanın 1/3 (200 gr) kavurup etin suyu çekildikten sonra
doğradığınız kuru soğanı ilave ederek 5 dakika daha kavurup süzgeçe
alarak soğumaya bırakınız.

*Kıymamız soğuduktan sonra tüm malzemeleri karıştırıp
2 avucunuzun içinde resimde gördüğünüz gibi şekil veriniz.

*Daha sonra kaplama işlemi için aşağıdaki detayları uygulayınız.



**KAPLAMAK İÇİN**

*8 Adet YUMURTA
*1 T.KaşığıTUZ,
*1 Ç.kaşığıTOZ ŞEKER
*1 S.Bardağı UN

*Yumurta ,Tuz ve Şekeri Tel yardımıyla çırparak
kıvamlandırınız.

*Köftelerin iki tarafını Una bulayarak,yumurtalı sıvıdan
geçiriniz(her tarafı bulanacak şekilde ) kızgın
yagda iki tarafınıda kızartarak serviz edebilirsiniz.

**1 Bardak SIVIYAĞ(KIZARTMAK İÇİN)

**PATATES TAVA,DOMATES,SİVRİ BİBER ,YEŞİL SALATA İLE
SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

Afiyet olsun

*YEMEK İSTANBUL CATERİNG SERVİS mutfaklarında
Ayhan usta tarafından hazırlandı.



Ayhan

https://ayhanmansuroglu.blogspot.com/search/label/YARI%C5%9EMA%20G%C3%96RSELLER%C4%B0?m=1

8.9 ve 10.MUTFAK GÜNLERİ RESİMLER VE DİPNOT

  Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Sn.Yalçın MANAV 'dan Ödüllerimi alırken. Sevgili  Ziyaretçi; BU BAŞARILAR SADECE ...