14.4.12

SOFRAMIZDAKİ TEHLİKEYE DİKKAT


SOFRAMIZDAKİ TEHLİKEYE DİKKAT

Gökhan Günaydın, soframızdaki tehlikeye işaret etti

CHP Ankara Milletvekili ve ZMO Başkanı Günaydın, Biyogüvenlik Kurulu'nun yem sanayinde kullanılmak üzere 33 GDO'lu çeşide izin verdiğini, ancak 800'ün üzerinde GDO'lu ürünün tüketicinin sofrasına ulaştığını belirterek, GDO'lu ürünlerin tehlikelerine dikkat çekti.


Ankara- CHP Ankara Milletvekili ve Ziraat Mühendisleri odası Başkanı Gökhan Günaydın, tüketicinin sofrasındaki tehlikeye işaret etti.
800'ün üzerinde GDO'lu ürünün tüketicinin sofrasına ulaştığına işaret eden Günaydın, "Biyogüvenlik Kurulu 33 GDO'lu çeşide izin verdi, bunlar yalnızca yem sanayinde kullanılabilecek çeşitlerdir ama örneklerde göstermektedir ki gıda sanayinde kullanılmak üzere de bu ürünler yasa dışı yollarda Türkiye'ye girmektedir. GDO'lu ürünlerin etiketlenmesi gerekiyor, fakat buna uyulmuyor. Raflarda çok GDO'lu ürün var ama etiketi yok. Bakanlık üzerine düşen görevi yapmıyor" dedi.

GDO'lu ürünün üzerinde etiket olması gerektiğini, bakılınca anlaşılmayacağını vurgulayan Günaydın, "Baktığında tüketicinin anlaması mümkün değil. Mesela soyayı doğrudan alıp yemiyoruz. Çikolatanın içinde GDO'lu olup olmadığını anlamak mümkün değil, işlenmiş ürünler" dedi.

GDO'lu ürünlerin zararlarını ise Günaydın, "Kan biyokimyasında bozulma, erken doğum, organ hasarları (ciğerinden böbreğine kadar), üçüncü nesilden sonra kısırlık gibi" diyerek anlattı.
Kaynak:ANKA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder