1.12.11
FESLEĞENLİ BULGUR PİLAVI
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA
10 Adet DOLMALIK BİBER
1 Kase PİRİNÇ(Yıkayıp süzgece alınız)
2 Adet KURU SOĞAN(Çok ince Doğranacak)
1/2 Fincan ÇAM FISTIĞI
1/2Fincan KUŞ ÜZÜMÜ(Ilık suda yıkayıp süzgece alınız)
1 Tatlı KaşığıKURU NANE
1 " " TOZ ŞEKER
1 " " YENİ BAHAR(Dolma Baharı)
1 " " TUZ
1/2 Demet DEREOTU
1Ç.Bardağı ZEYTİNYAĞI
1 Adet DOMATES
Tencereye zeytinyağıkoyup kızdıktan sonra Çam fıstığını
pembeleşinceye kadar yakmadan kavurup Doğranmış soğanları ilave edip tekrar kavurunuz,Pirincide ilave edip 5
dakika sonra Nane,Tuz.Şeker,Kuş Üzümü ilave ederek
diğer tarafta kaynayan sudan 1 Su bardağı ilavesi ile
ateşi azaltarak 5 dakika sonra kapatıp 15 dakika demlendirip
Yeni Bahar ve Dereotu ilavesiyle karıştırıp soğumaya bırakınız.
İçini Çıkarıp Yıkadığınız biberleri doldurunuz,domatesten
ince kapaklar kesip ağızlarını kapatarak önceden 130o ısıtılan
fırında 20 Dakika pişiriniz,soğuduktan sonra servis edilebilir.
BU ZEYTİNYAĞLI İÇ HARCIMIZI TÜM DOLMALARDA VE SARMALARDA KULLANABİLİRİZ.
(Lahana,Yaprak,Pazı,Kara Lahana sarmaları ,Midye içi
Biber,Patlıcan,Kereviz ve birçok istenilen dolmalarda)
A.M.O.
TATLI PATATES
Tatlı Patates Çiğken Kırmızı veya Taba renginde olmaktadır.
İNTERNETTE ÇOK BİLGİ BULAMASAMDA BULDUKÇADA TÜKETMESİNİ SEVDİĞİM,
YEMESİNE DOYAMADIĞIM TATLI PATATES HATAY'DA BULUNUPTA SATILDIĞINDAN BEN BİLİYORUM VE TEDARİK ETMEKTEYİM.
TATLI PATATES İLE İLGİLİ EMİN OLAMADIĞIM BAZI BİLGİLERİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM,RESİMLERİDE BEN HAŞLAYIP TÜKETMEKTEYKEN ÇEKTİM.
BEĞENİNİZE SUNARAK BİLGİ SAHİBİ OLMANIZI İSTEDİM.
Haşlanmış Görünümü
ALINTI YAPTIĞIM SİTEDEN GOOGLE OTOMATİK İNG-TÜRKÇE ÇEVİRİSİNDEN YARARLANARAK SİZE SUNUYORUM.
***************************************************************************************
Tatlı patates ya da bilimsel adı Ipomoea Batatas ile Yam yumrulu bitki. Bitki, kalp şekilli ya da loblu yaprakları ile Sarmaşık . Yumrular, mor ya da sarı veya beyaz soluk kırmızı renk çeşitliliği, toprak tipi, iklim ve bağlı olarak değişir mineraller .
Beyaz veya sarı tip daha sulu eti kırmızı çeşitli kuru ve sert eti vardır. Kırmızı çeşitli kaynar üzerinde daha belirgin hale karakteristik bir aromaya sahiptir. Tatlı patates eti rengi daha kırmızımsı veya turuncu, güçlü bir aroma. Belki de bu renk yoğunluğu da artar beta karoten nedeniyle varlığı.
Tatlı patates faydaları inceleyelim.
Bağışıklığı: C vitamini ve B-kompleks, demir ve fosfor bulunan , önemli bir anti oksidan olan beta karoten açısından çok zengin olan, tatlı patates, mükemmel bağışıklık güçlendiriciler.
Iltihaplanma, ortak gibi patates , tatlı patates , ortak bir patates aileye ait olmamakla birlikte, anti-inflamatuar özellikleri vardır. Bu beta-karoten, C vitamini ve varlığı nedeniyle magnezyum . Iç ve dış iltihapları tedavisinde eşit derecede etkilidir .
Astım: tatlı patates burun tıkanıklığı tedavisinde etkili olduğunu, bronşlar ve akciğerler, ve dolayısıyla kabartma veren astım . Bunun tipik bir aroması bu yardımcı olur .
Bronşit: C vitamini, demir ve diğer besin konsantrasyonu kür yardımcı bronşit . Tatlı patates, gövde (tatlılık ve diğer besinler nedeniyle olabilir) ısınma yeteneğine sahip olduğuna inanılmaktadır . Bu özellik aynı zamanda ayrı özellik tıkanıklığı hafifletmek için, bronşite faydalı .
Artrit: Beta-karoten, magnezyum, çinko ve vitamin B kompleks, diğerlerinin yanı sıra, tatlı patates artrit tedavisi için bir yardım eli yapmak . Su tatlı patates haşlanır, eklemler üzerinde çok artrit ağrı kolaylaştırmak için harici olarak uygulanabilir.
Sindirim: Fiber tatlı patates içerik ortak patates daha yüksek ve çok iyi tadı. Tatlı patates bulunan magnezyum gibi mineraller ile bu iki faktör birleştirildiğinde, sindirim için mükemmel bir kolaylaştırıcı hale getirir. Onlar çoğunlukla nişasta içerdiğinden, tatlı patates çok sindirimi kolaydır . Onlar da mide ve bağırsakları rahatlatıcı.
Kanser: Beta-karoten, şampiyon anti oksidan ve anti kanserojen, tatlı patates ve vitamin-C, kabuğu rengi sorumlu pigmentler birçok çeşit tedavi için çok yararlı olduğu kanser esas olarak, kolon, bağırsak, secde , böbrekler ve diğer iç organları.
Su Dengesi: tatlı patates lif veya kaba yem mevcut su tutmaya yardımcı olur . Bu vücudun su dengesini korur.
: Tatlı patates mide ülseri , mide ve bağırsaklar üzerinde yatıştırıcı etkiye sahiptir . (B-kompleks ve C) vitaminleri, beta karoten, potasyum ve kalsiyum , mide ülseri tedavisinde çok etkilidir . Ayrıca, tatlı patates kaba, böylece ülserlerin şansını azaltmak, kabızlık ve ortaya çıkan asit oluşumunu engeller . Tatlı patates, iltihap önleyici ve yatıştırıcı özellikleri de ülserlerin ağrı ve iltihabı azaltır .
Diyabet: Sanılanın aksine, tatlı patates, şeker hastaları için yararlıdır . Şaşırtıcı bir şekilde, uygun şekilde insülin salgılanması ve fonksiyonu yardımcı olarak kan şekeri kolu düzenlenmesinde çok etkili. Tabii ki, şeker hastaları ayrım gözetmeksizin onlara yemek anlamına gelmez. Bu fikir onların yerini alabilir pilav , tatlı patates ya da karbonhidrat alımı.
Kilo: Bu kolayca anlaşılabilir. Tatlı patates, tatlı, hem de sağlıklı vitaminler, mineraller ve bazı proteinlerin, karmaşık nişasta çok iyi miktarda içerir. Ayrıca, sindirimi çok kolay. Böylece çok fazla enerji sağlar ve mükemmel toplu inşaatçılar. Aşağılık kompleksi nedeniyle kemikleri olanlara gözle görülür bir şekilde onların deri dışına taşıyorsa, herhangi bir risk diyet takviyeleri bina sentetik toplu en çalıştırmak herhangi bir yan etkisi kalmadan bu haber hoş geldiniz.
Diğer Faydaları: Onlar gibi bağımlılık bırakma etkili olan sigara içme ve bazı uyuşturucu almak. Sertleştirme karşı duvarları korumak Onlar atar ve toplardamarların sağlığı için iyidir. Beta karoten, yüksek konsantrasyon (vitamin A alternatif) ve fosfor, göz ve kalp sağlığı için mükemmel.
Yani! Yum! Yum! Yam! Sanırım.
Bu makale Aparup Mukherjee ile katkıda oldu.
Kaynak:http://www.organicfacts.net/health-benefits/vegetable/health-benefits-of-sweet-potatoes.html
Enheduanna Agade sayfasından alıntıdır.. TEŞEKKÜRLER
***BU SAYFA BUGÜN 23 EKİM 2023 GÜNCELLENDİ ***
30.11.11
ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI
ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI |
ayhanmansuroglu |
1Kg..............YER ELMASI(Soyulup Limonlu suda bekletilecek) 2Adet............KURU SOĞAN(İnce doğranacak) 4Diş...............SARIMSAK (ince doğranacak) 2Adet.............HAVUÇ(Jülyen doğranacak) 1Su Baardağı..ZEYTİNYAĞI 1Y.Kaşığı........TUZ 1T.kaşığı.........TOZ ŞEKER 2Adet.............LİMON\'UN SUYU Yer elması soyulup Elma dilimi şekili doğranarak limonlu suya alınır, diğer tarafta tencerede Z.Yağı kızdıktan sonra Soğan ve Sarımsak pembeleştikten sonra Havuç ilave edilip 1 dakika kavrulup,süzülmüş patates,1 Litre sıcak su ve diğer malzemeler ilave edilir.Kaynamaya başlayınca bir yağlı kağıtlayemek seviyesi örtülerek tencerenin kapağı kapatılıp 30 dakika kısık ateşte pişirilir. Soğuyunca servis edilir. A.M.O.27.09.2009 Yerelması (Helianthus tuberosus), papatyagiller ailesinden, ayçiçeğigiller (Helianthus) cinsinden, yenilebilir köksapları yumru durumunda olan bir bitki. Köksaplarının yemeği ve salatası yapılabildiği gibi meyve olarak da tüketilebilir. Turpa benzer bir dokusu ve tatlımsı bir tadı vardır. Yerelmasını ve patatesi diğer sebzelerden ayıran en büyük özelliği tohum ile üreme yerine vejetatif üreme yapmasıdır. Yani yerelması ile geri dönüşüm kullanılarak elde edilmesidir. Örneğin: bir yerelması parçasını toprağın altına koyduğunuzda bu önce kendiliğinden yerelması bitkisi olur sonra Yerelması toprağın altında çoğalır. Bitki özelliği Wikipedia ansiklopedi alıntıdır.
|